Бари й ресторани Косова тепер повинні безкоштовно пропонувати клієнтам питну воду

Вівторок, 12 липня 2022, 20:21

Уряд частково визнаного Косова ухвалив рішення, згідно з яким усі кафе, бари та ресторани країни повинні безкоштовно забезпечувати клієнтів питною водою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Міністр охорони здоров'я Косова Ріфат Латіфі представив нові заходи із забезпечення клієнтів закладів харчування питною водою, а також стандарти якості водопровідної води, яка вважається безпечною для пиття.

"З метою встановлення нормативних нормативів якості води, призначеної для споживання людиною... я пропоную схвалити рішення про те, що у випадках, коли гастрономічні заклади постачаються з громадського водопостачання, власник підприємства не може перешкоджати обслуговуванню клієнтів водопровідною водою", – зазначив Латіфі.

Зазначимо, що у Великій Британії та кількох європейських країнах заклади безкоштовно надають водопровідну воду на прохання клієнтів. У випадку Британії цього вимагає закон для будь-якого закладу, де подають алкогольні напої.

Водночас Косово не забезпечене цілодобовою проточною водою. Деякі муніципалітети в країні, зокрема столиця Приштина, страждають від регулярної її нестачі.

Як повідомлялося, уряд Іспанії у червні ухвалив законопроєкт, який зобов’язує бари й ресторани пропонувати відвідувачам безоплатну послугу з упакування їжі, яку вони не доїли в закладі, із собою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: