У Данії кількість центрів для біженців скоротилася до рівня до 24 лютого

П'ятниця, 15 липня 2022, 10:18

У Данії кількість діючих центрів для проживання біженців повернулася до того ж рівня, що до початку повномасштабної війни РФ проти України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DR.

Навесні в країні відкрили кілька нових центрів, щоб розмістити прибуваючих українців. Зараз їх знову закривають. У центрі в Тофтлунді у Південній Ютландії вже не залишилося мешканців, а люди, які проживають в центрах у Скербеку та Хадерслеві також скоро виїжджають. Так само знизилась до рівня до 24 лютого кількість людей, які проживають в інших видах житла, запропонованих міграційною службою.

Німеччина виділяє додатково 2,4 млрд євро на українських біженців

Так, станом на січень у житлі, яке пропонує міграційна служба, проживали близько 2500 людей. Після піку у квітні 2022 року, коли з приїздом українців цифра зросла до майже 5000, станом на червень це знову було близько 2700 людей.  

У повідомленні не уточнюють, чи це пов’язано з тим, що українці знайшли собі інше житло у Данії, чи з їхнім рішенням змінити країну проживання або повертатися. 

Керівництво зазначає, що спорожнілі центри поки не закриватимуть назовсім на випадок, якщо ближчим часом почнуть приїжджати нові люди. 

Нагадаємо, днями агенство ООН опублікувало результати опитування серед українців, що через війну виїхали за кордон. Згідно з ним, 65% поки не планують повертатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.