У Брюсселі відкриють Європейську дипакадемію для молодих дипломатів ЄС та України

П'ятниця, 15 липня 2022, 16:30

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель анонсував відкриття Європейської дипломатичної академії, в якій навчатимуться молоді дипломати з країн ЄС, а також з України.

Про це він оголосив під час візиту до Чорногорії, повідомляє "Європейська правда".

"Ми відкриваємо у Брюсселі Європейську дипломатичну академію. Щось нове, що стане колискою нових дипломатичних сил на європейському рівні", - зазначив Жозеп Боррель.

Він наголосив, що у цій академії буде зібрано чиновників з інститутів Європейського Союзу, молодших дипломатів з країн-членів ЄС і молодих дипломатів із Західних Балкан, а також із України. 

"Протягом 9 місяців вони отримають необхідні знання та навички, потрібні для формування нашої спільної політики, реалізації наших спільних рішень, використання всіх наших інститутів для захисту сильнішої Європи у світі", - зазначив Боррель.

На думку глави дипломатії ЄС, це буде реальна нагода для молодих дипломатів європейських держав "приєднатися до майбутньої роботи спільної мережі європейських дипломатів".

Нагадаємо, лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі 23 червня затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ.

Читайте також: Що чекає на Україну після рішення про статус кандидата та коли реально вступити до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: