В Іспанії, Португалії та Францїї триває боротьба лісовими пожежами, одна людина загинула

Понеділок, 18 липня 2022, 11:37

В Іспанії, Португалії та Франції продовжують боротися з численними лісовими пожежами, що знищили тисячі гектарів території; в Іспанії загинув пожежник.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

В Іспанії налічується понад 30 активних осередків пожежі у регіонах Екстремадура, Кастилія-і-Леон, Галісія, Андалусія та Каталонія, з них близько 20 ще не контролюються, пише El Pais. Найдавніші, у регіоні Екстремадура, спалахнули ще минулого понеділка. За вихідні ситуація ускладнилася, оскільки пожежам сприяє посуха та екстремальна спека. Від вогню постраждали близько 20 тисяч гектарів території.

У регіоні Кастилія-і-Леон у неділю загинув один пожежник і двоє його постраждалих колег госпіталізовані. 

Близько 2300 евакуйованих людей досі не можуть повернутися у свої домівки, тому що загроза зберігається. 

Країна вже тиждень потерпає від екстремальної спеки, у неділю на території Іспанії сьомий день поспіль зафіксували понад 44º С. З вівторка температура очікувано знизиться. 

У Португалії; як повідомляє Publico, близько 800 пожежників борються з чотирма активними осередками пожежі, і в понад 80 муніципалітетах зберігається надвисока пожежна небезпека. У неділю двох пожежників госпіталізували з легкими травмами. 

У Франції в департаменті Жиронда, що на південному заході біля узбережжя Атлантичного океану, пожежі тривають шостий день поспіль, повідомляє France Bleu. Понеділок очікувано буде дуже складним днем у зв’язку з посиленням спеки до 44°C  і постійною зміною напрямку вітру. Пожежі спустошили 14 тисяч гектарів території - 9800 в районі міста Ландірас, де фронт пожежі розтягнувся на 14,5 км, та 4200 в муніципалітеті Тест-де-Бюш, де протяжність фронту складає 9 км. 

Нагадаємо, у Лондоні 18 липня може стати найспекотнішим днем в історії спостережень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.