Кулеба очікує "скромні, але важливі речі" у сьомому пакеті санкцій ЄС

Понеділок, 18 липня 2022, 15:54

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що очікує "скромних, але важливих" заходів у сьомому пакеті санкцій ЄС проти Росії, який має бути погоджений ближчим часом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів в інтерв’ю Forbes.

"Це не буде яскравий, харизматичний пакет - це буде скромний, робочий сьомий пакет. Він не буде гучним, але там будуть важливі речі. Знаєте, зазвичай ми кажемо: "Нові потужні санкції". А цього разу ми скажемо: "Нові важливі санкції", - зазначив Дмитро Кулеба.

Зокрема, у пакеті не буде санкцій проти російського газу, і хоча Київ розуміє усі аргументи партнерів, але це не зменшує розчарування. 

"Так, Європа боїться замерзнути. Варіант замерзання Європи розглядається як реалістичний, там уже готуються до цього. Але їхня логіка – "треба сидіти тихо, не провокувати Росію, нехай вони нас самі відключать, щоб нашої вини в цьому не було". Ця сама логіка призвела до повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого. Бо нам казали: "Ми цього не будемо робити, тільки щоб їх не спровокувати", "От хай нападуть! Тоді відповідальність буде 100% на них і ми щось зробимо". Логіка хибна, і у сфері газу вона знову проявилася", - зауважив він. 

Нагадаємо, 15 липня Єврокомісія схвалила спільну пропозицію щодо сьомого пакета санкцій проти РФ, нові обмеження передбачають часткову заборону ввезення російського золота та більший контроль за експортом подвійного використання та передових технологій

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.