В уряді назвали строки завершення підготовки нормативно-правових актів на виконання Угоди про асоціацію

Понеділок, 18 липня 2022, 19:29

 Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина наголошує, що міністерства мають завершити підготовку всіх нормативно-правових актів на виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС до 9 серпня.

Про це йшлося під час наради із заступниками міністрів у сфері євроінтеграції під головуванням Стефанішиної, передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення її офісу.

"Ухвалення євроінтеграційного законодавства – пріоритизовано на найвищому політичному рівні. Маємо ухвалити десятки важливих законопроєктів. Ці рішення не завжди будуть простими. Однак вони необхідні для подальшої інтеграції України до ЄС та відкриття нових можливостей для української економіки", – заявила Стефанішина.

Також сказано, що учасники наради розглянули перелік актів права ЄС, які необхідно імплементувати у різних сферах відповідно до Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

В урядовому офісі нагадали, що, відповідно до моніторингової системи "Пульс Угоди", наразі виконання Угоди про асоціацію сягає 64%.

Раніше голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що парламент прагнутиме ухвалити всі закони, пов’язані з зобов’язаннями Києва щодо вступу в ЄС, до 2025 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.