Спека у Франції: на півдні закрили ліси, пожежі знищили вже 19 тисяч гектарів

Вівторок, 19 липня 2022, 10:06

На південному заході Франції триває боротьба з масштабними лісовими пожежами, які спустошили вже 19 тисяч гектарів території, а у ще одному південному департаменті заборонили відвідувати ліси через надзвичайну пожежну небезпеку. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BFMTV.

У департаменті Буш-дю-Рон, у гирлі річки Рона, з 19 до 25 липня заборонили вхід до 25 лісових масивів, щоб знизити ризики виникнення пожеж. Минулого тижня у цьому районі вже горів лісовий масив Монтанєт і в понеділок пожежа відновилася, що підштовхнуло владу вдатися до заборони. Також заборонили використання техніки, яка може спровокувати займання.

"Цього тижня очікуються несприятливі погодні умови - спека й вітер, які накладаються на посуху", - заявили у префектурі, додавши, що останніми днями виявляли численні осередки займання, які вдалося стримати від переростання в пожежу. 

У департаменті Жиронда, біля узбережжя Атлантичного океану, продовжують гасити два масштабні осередки пожежі, на ранок 19 липня там задіяні 2000 осіб. За ніч ситуація погіршилася. Загалом за тиждень пожеж там вигоріли близько 19300 гектарів території - 6500 у муніципалітеті Тест-де-Бюш і 12800 біля міста Ландірас. 

Тим часом погодні умови у цьому районі мають стати сприятливішими - після піку спеки 18 липня, коли температура становила близько 40°C, з заходу підходять прохолодні повітряні маси.

Спека змістилася у центрально-східну і північну частину країни. У Парижі 19 липня очікують близько 40°C, як і в Ліллі, у Страсбурзі та Ліоні - 38°C, на середземноморському узбережжі - 32-36°C. 

Як повідомлялося, Ірландія у понеділок зафіксувала рекордно високу температуру для липня і другу найвищу за всю історію спостережень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.