Підтримка санкцій серед німців падає, але за них усе одно більшість – опитування

П'ятниця, 22 липня 2022, 22:17

Більшість жителів Німеччини, як і раніше, підтримують санкції проти Росії навіть попри те, що вони можуть обернутися для країни проблемами з постачанням енергоносіїв, але відсоток таких людей скорочується.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW, про це свідчать дані останнього соціологічного опитування Deutschlandtrend.

Згідно з результатами опитування, 58% респондентів підтримують застосуванням санкцій ЄС, навіть якщо вони викличуть труднощі в енергопостачанні. Два тижні тому на це запитання ствердно відповів 61% респондентів, а у березні – 68%.

Однак ставлення до санкцій проти Росії на сході та заході країни різниться: 51% східних німців відкидають санкції, якщо вони негативно позначаються на Німеччині.

Цей погляд також поширений серед прихильників правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини", тоді як більшість прихильників правлячих партій та опозиційного консервативного блоку ХДС/ХСС повністю підтримують санкції.

Соціологічне дослідження Deutschlandtrend здійснювалось інститутом Infratest dimap на замовлення телеканалу ARD 19-20 липня. У ньому взяли участь 1210 респондентів, які мають право голосу. Максимально допустима межа похибки в опитуванні може становити 2-3%.

Інше опитування показало, що трохи більш як половина громадян Німеччини вважають, що санкції, запроваджені проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну, впливають на них більше, ніж на росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.