У Нідерландах фермери на знак протесту заблокували дороги гноєм і відходами

Середа, 27 липня 2022, 10:10

У Нідерландах фермери знову влаштували протести проти планів уряду зі скорочення викидів азоту.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія NOS.

 
фото NOS

Вранці у середу заблоковані автомагістралі A1, A12, A28, A30, A35 і A50. Гній, сіно або відходи були скинуті в різних місцях, протестувальники також розпалили багаття.

Їх дії призвели до заторів.

Деякі дороги повністю перекриті. Державна служба Rijkswaterstaat повідомляє, що підрядники приберуть безлад, очікується, що це займе весь ранок.

"А там є все. Легше прибрати балку, ніж гору піску чи гною, для цього потрібна різна техніка. Потім треба підмітально-прибиральну машину, і тільки тоді дорога буде дійсно чиста", – каже речник служби.

Нагадаємо, на початку липня нідерландські фермери протестували проти планів уряду, які можуть зажадати від фермерів використовувати менше добрив та скоротити поголів'я худоби, що може призвести до закриття деяких ферм.

Уряд Нідерландів хоче скоротити викиди оксиду азоту та аміаку з тваринництва до 2030 року. Згідно з планами, у деяких областях скорочення може сягнути 70%.

У відповідь фермери заблокували супермаркети, розподільні центри та дороги цього тижня. За повідомленнями ЗМІ, у середу вранці фермери проводять демонстрацію в аеропорту Гронінгена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.