У Нідерландах фермери на знак протесту підпалили тюки сіна біля доріг

Вівторок, 28 червня 2022, 09:56

У Нідерландах фермери підпалили тюки сіна вздовж кількох автомагістралей, що призвело до складнощів руху у вівторок вранці, особливо на трасах A12 і A7.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія NOS.

Також є затор біля дороги між розв’язкою Евейк, де зустрічаються траси A50 і A73, і Heteren. Там перебуває поліція та пожежна команда.

На сьогодні аграрії оголосили про нові акції протесту. Вчора, вдруге за тиждень, протести фермерів призвели до хаотичних сцен на дорозі.

На автомагістралі A12 між Верденом і Гаудою виникли кілометрові затори в обох напрямках. Палаючі тюки сіна зменшили видимість на дорозі.

На кількох автомагістралях через палаючі тюки довелося перекривати частину смуг.

У понеділок у різних куточках країни аграрії з тракторами перекрили дороги. Біля кількох ратуш вони також підпалили тюки сіна. Перед ратушею в Апелдорні розклали гній.

Ці дії є наслідком протестів по всій країні минулої середи. Оскільки, за словами аграріїв, це не дало достатнього результату, серед аграріїв було багато ентузіазму "додати дій".

Раніше цього місяця уряд зобов'язав фермерів скоротити викиди до 70% у багатьох місцях біля природоохоронних територій, і до 95% в інших місцях.

Правляча коаліція виділила додаткові 24,3 мільярда євро на фінансування змін, які, ймовірно, змусять багатьох фермерів різко скоротити поголів'я худоби або зовсім позбутися її.

Проти планів, які мають бути реалізовані урядами провінцій, виступили навіть члени власної партії прем’єр-міністра Марка Рютте та інші члени його коаліції.

Сільське господарство є ключовим сектором економіки Нідерландів, експорт якого минулого року становив майже 105 мільярдів євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.