Колишній хлопець Марін Ле Пен вирішив поборотися за лідерство її партією

П'ятниця, 29 липня 2022, 23:01

Колишній партнер лідерки правої партії США "Національна згода" Марін Ле Пен – Луї Аліо – в четвер оголосив про наміри взяти участь у виборах нового очільника політсили після того, як Ле Пен вирішила зосередитися на парламентській діяльності.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Після вдалого для "Національної згоди" результату на парламентських виборах у червні, за результатами якого фракція партії зросла з восьми до 89 депутатів, Ле Пен оголосила, що покине посаду очільниці політсили, водночас залишаючись її неформальним лідером.

На свою посаду Ле Пен готувала 26-річного нащадка іммігрантів з Парижа Йордана Барделлу, який полишив навчання в Сорбонні для участі в політиці – він був тимчасовим главою "Національної згоди" під час президентської кампанії.

"Він дуже вишуканий молодий чоловік і манерами, і одягом. Він виявився просто надзвичайним – зрілим і метикуватим. Він сповнений політичного таланту. Він розумний і має силу переконання й харизму", – так про нього відгукувалася Ле Пен.

Марін Ле Пен і Йордан Барделла
Марін Ле Пен і Йордан Барделла
Фото: GETTY IMAGES

Анонсуючи свою кандидатуру на посаду глави "Національної згоди", Луї Аліо заявив: " Мені 52 роки, я батько, маю диплом правника, викладаю в університеті, працюю юристом – тож маю необхідні і досвід, і запал".

Зазначимо, що Аліо, який був із Ле Пен у романтичних стосунках до 2019 року, перебуває серед меншої групи більш консервативних членів "Національної згоди", які виступають проти призначення Йордана Барделли на посаду лідера партії.

Попередня зміна лідерства в політичній силі теж мала "сімейний характер": засновником і першим лідером "Національної згоди" був батько Марін Ле Пен, якого вона згодом сама ж виключила з партії.

Читайте також: Подвійний удар по Макрону: що змінили вибори у Франції і що це означає для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.