Режим Лукашенка тепер "майже повністю" залежний від Росії – британська розвідка

Неділя, 31 липня 2022, 08:49

Ракетні удари, які російські війська завдають з території Білорусі, та заяви її самопроголошеного президента Аляксандра Лукашенка свідчать про майже повну його залежність від Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", таку оцінку наводить у зведенні в неділю розвідка Великої Британії.

"28 липня Росія випустила щонайменше 20 ракет по півночі України з території Білорусі. Це сталося після того, як Росія використала білоруську територію для завдання основних ударів, невдало спробувавши взяти Київ у лютому", – зазначається у зведенні.

Британська розвідка зазначає, що Лукашенко продовжує дотримуватися лінії Москви щодо українського конфлікту: приміром, 21 липня він заявив, що Україна "повинна прийняти вимоги Росії щодо припинення війни".

"Його режим став дедалі авторитарнішим: було запроваджено смертну кару за "підготовку терористичних актів". Його дедалі більші й безпідставні звинувачення в задумах Заходу щодо Білорусі та України, ймовірно, свідчать про те, що він став майже повністю залежним від Росії", – підсумовує британська розвідка.

Лукашенко: ми де-факто визнали "Л/ДНР" і Крим, якщо треба – підпишу указ

Нагадаємо, в червні міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Росія і Білорусь у контексті війни в Україні є "одним цілим", і Лукашенко ні на що в ній не впливає.

Читайте також: Українська стратегія щодо Білорусі: що Київ має змінити якнайшвидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: