В Іспанії підтвердили другу смерть, пов’язану з мавпячою віспою

Неділя, 31 липня 2022, 11:46

Міністерство охорони здоров’я Іспанії в суботу підтвердило другу за два дні смерть людини, пов’язану з мавпячою віспою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

"З-поміж 3750 пацієнтів (з мавпячою віспою) 120 були госпіталізовані, а двоє померли", – йдеться у суботньому звіті міністерства охорони здоров'я Іспанії без уточнення дати смерті.

Зазначається, що обоє померлих були молодими чоловіками і що міністерство проводить дослідження для збору додаткової епідеміологічної інформації щодо обох випадків.

Водночас невідомо, чи була смерть спричинена саме мавпячою віспою або загостренням інших супутніх захворювань.

ЄС планує закупити 110 тисяч доз вакцини від мавпячої віспи

За даними координаційного центру надзвичайних ситуацій і оповіщення міністерства охорони здоров’я, в Іспанії інфіковано 4298 людей, що робить її однією з найбільш постраждалих країн у світі.

Зазначимо, що за межами Африки Всесвітня організація охорони здоров’я зафіксувала лише три летальних випадків в інфікованих мавпячою віспою, з них один – у Бразилії.

Мавпяча віспа – рідкісне вірусне захворювання, що передається людині від тварин. Воно зазвичай зустрічається в Західній та Центральній Африці.

Симптоми захворювання – лихоманка, головний біль та шкірний висип, який починається на обличчі й поширюється на решту тіла.

Європейський центр з попередження і контролю захворювань вважає низьким ризик масштабного поширення мавпячої віспи серед населення загалом.

Минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров'я ухвалила, що спалах мавпячої віспи є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: