На тлі економічної кризи Угорщина дозволила компаніям платити податки в євро і доларах

Неділя, 31 липня 2022, 12:48

Керівник офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш оголосив у суботу, що компаніям дозволять сплачувати податки в євро й доларах, а не місцевій валюті – форинті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Якщо для компаній технічно легше платити податки в євро або доларах, то так легше і для угорської держави з огляду на зростання потреб в імпорті", – пояснив Гуйяш на брифінгу.

Він зазначив, що раніше потреба Угорщини в імпорті сировини, оплаченій іноземною валютою, становила 3-3,5%, а зараз зросла до 20-21%.

Рішення уряду Угорщини може допомогти збільшити резерви іноземної валюти в країні на тлі різкого обвалу форинта, який втратив у ціні найбільше з-поміж валют Центральної Європи.

Угорщина розраховує до кінця літа домовитись з РФ про  додаткові 700 млн кубометрів газу

Так, у липні одне євро здорожчало до 416,9 форинта на тлі газової кризи в Європі, викликаної шантажем Росії, а також відсутністю домовленості Будапешта й Брюсселя щодо виплати коштів ЄС, призначених на відновлення економіки після COVID-19.

Зростання цін на газ вдарило по торговельному балансу Угорщини, яка є експортною економікою і вкрай залежна від імпорту енергоносіїв.

Попри обмеження цін на паливо й деякі товари першої необхідності, інфляція в червні становила 11,7% - це найвищий за останні два десятиліття показник.

Читайте також: Орбан розповів, що ненавидить цінності ЄС, але любить його гроші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: