У Швейцарії починається дводенна Конференція з відновлення України

Понеділок, 4 липня 2022, 08:02

Конференція з відновлення України (URC2022) у понеділок починається у швейцарському місті Лугано і триватиме два дні.

Про це пише "Європейська правда".

Конференція розгляне поточні пропозиції щодо відновлення України та внесок, який можуть зробити міжнародні партнери.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, який перебуває у Лугано, заявив, що Україна представить міжнародній спільноті 15 основних національних програм відновлення країни після війни, повідомляє пресслужба парламенту.

Він зазначив, що після закінчення війни перед країною постає головне питання відновлення. Зокрема, для України важливо визначити принципи, за якими вона відбудовуватиметься.

"І це питання не тільки, що потрібно відбудувати, а й як, і за чий рахунок. Ми взяли три основні принципи – зупинення руйнування України, відновлення та реновація України, які закладені у плані, який буде презентовано завтра", розповів Стефанчук.

До участі в конференції запрошені понад 40 держав і понад 20 міжнародних організацій. Наприкінці дводенного заходу буде представлено декларацію з викладом найважливіших підсумків конференції.

Швейцарію попросили провести URC2022 як давнього партнера України у політиці, бізнесі та культурі.

Нагадаємо, у травні Міжнародна донорська конференція, присвячена збору коштів для України, зібрала $6,5 млрд. Ініціаторами заходу виступили прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.