Обвал льодовика в Італії: кількість жертв зросла до семи, кількох людей знайшли живими

Понеділок, 4 липня 2022, 18:45

Італійські рятувальники продовжують пошуки людей, що зникли внаслідок обвалення льодовика на горі Мармолад в Альпах – підтверджена загибель сімох, водночас чотирьох знайшли живими.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

Зазначається, що трьох із семи загиблих уже вдалося встановити – один із них був гідом. Також станом на зараз відомо про вісьмох поранених, із них двоє – у важкому стані.

Продовжуються пошуки 14 людей, про зникнення яких у горах повідомили їх рідні. З них четверо є іноземцями – троє громадян Чехії та один Австрії.

Крім того, біля базового табору рятувальники знайшли чотири автівки, про власників яких нічого не відомо: вони також є іноземцями – один з Німеччини, двоє з Чехії та ще один з Угорщини.

Пошукові роботи ускладнюються погодними умовами: через це рятувальники не можуть дістатися вершини гори, а безпілотники не можуть туди долетіти. Навіть гелікоптер прем’єр-міністра Маріо Драгі не зміг приземлитися в комуні Канацеї, де координується пошуково-рятувальна операція.

До того ж, очікуються можливі подальші обвали льодовика на Мармоладі через танення води – саме це є попередньою причиною нещасної пригоди.

Нагадаємо, льодова лавина зійшла у неділю на Мармоладі, горі заввишки понад 3300 метрів у Доломітових Альпах у східній частині італійських Альп, між регіонами Тренто та Венето.

За інформацією місцевої влади, через сильну спеку на початку літа в Італії температура на Мармоладі в суботу досягла 10 градусів за Цельсієм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.