Двоє німецьких солдатів нібито планували підірвати Керченський міст – ЗМІ

П'ятниця, 8 липня 2022, 16:50

Прокуратура міста Кіль, столиці німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн, розслідує справу щодо двох солдатів Бундесверу, які начебто планували підірвати Керченський міст.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації Stern.

За даними слідства, солдати розробили план із підриву Кримського мосту, який сполучає окупований український півострів із материковою Росією, для підтримки України у повномасштабній війні.

Для цього вони через телефон координували свої дії. 22 травня чоловіки вдерлися на склад військово-морської бази в місті Екернферде, де викрали вибухівку, з якою планували через кілька днів вирушити до України.

Одразу після крадіжки солдатів затримали, пізніше їх арештували. У їхньому помешканні знайшли зброю, боєприпаси й вибухові речовини. У справі також фігурують 10 підозрюваних, які нібито сприяли арештованим.

За даними німецьких ЗМІ, арештовані солдати Бундесверу можуть бути причетні й до інших випадків крадіжок зброї на військових складах, яку начебто планували потім перепродати.

Як повідомлялося, колишній командувач об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що Україна може завдати нищівного удару по Кремлю, атакувавши Керченський міст, який з’єднує материкову Росію з анексованим Кримом, використовуючи нещодавно поставлені ракети Harpoon.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.