Уряд сформував пакет нормативно-правових актів на виконання Угоди про асоціацію

Четвер, 11 серпня 2022, 12:58

Уряд цього тижня завершив роботу над формуванням пакета нормативно-правових актів, необхідних для виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час онлайн-засідання Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС, передає "Європейська правда" з посиланням на Укрінформ.

Стефанішина зазначила, що більшість законопроєктів для імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС вже перебувають на розгляді в парламенті, а інша частина законопроєктів вже напрацьована урядом.

"Залишились лише ті нормативні документи ЄС, які або втратили актуальність, або ті, які потребують часу для проведення технічних розрахунків. Загалом Україна ще має імплементувати 107 регламентів і Директив ЄС в рамках Угоди про асоціацію", – сказала Стефанішина.

Окрему увагу віцепрем’єрка приділила виконанню семи рекомендацій Єврокомісії, за результатами яких будуть сформовані подальші кроки щодо членства в ЄС.

"До кінця року Україна очікує від Єврокомісії на оцінку другої частини опитувальника, що стосується всіх сфер наближення законодавства, за якими в подальшому будуть вестись перемовини щодо членства в ЄС. Тому виконання актуальних євроінтеграційних зобов’язань в максимальному обсязі сприятиме тому, аби наприкінці року оцінка готовності України до початку перемовин та наша відповідність праву ЄС була абсолютно іншою", – зазначила Стефанішина.

Коментуючи виконання рекомендацій Єврокомісії, вона відзначила призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, реалізацію організаційних заходів щодо проведення засідання конкурсної комісії з відбору нового керівника Національного антикорупційного бюро, завершення роботи над законопроєктом щодо відбору кандидатів на посаду суддів Конституційного суду.

Стефанішина також повідомила, що наразі триває функціональний аналіз роботи міністерств, необхідний для подальшого посилення потенціалу Уряду з метою проведення євроінтеграційних реформ.

Нагадаємо, в Офісі президента переконані в тому, що Україна не втратить статус кандидата на вступ до ЄС і виконає всі рекомендації Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.