Байден оголосить про плани переобрання після листопада - Bloomberg

П'ятниця, 12 серпня 2022, 07:43

За словами помічників і союзників, президент США Джо Байден готується оголосити, що буде переобиратись на другий термін через кілька місяців,  після проміжних виборів до Конгресу в листопаді.

Про це повідомило агентство Bloomberg, пише "Європейська правда".

Байден збирається поборотись за Овальний кабінет навіть попри опитування, які показують, що більшість демократів віддали б перевагу іншому кандидату, ніж 79-річному президенту.

Утім, близькі до Байдена люди, кажуть, що він натхненний недавніми перемогами у законодавчій, економічній та зовнішній політиці і готовий не допустити повернення Дональда Трампа до Білого дому.

"Президент сказав, що планує знову балотуватися. Люди повинні повірити йому на слово", - сказала Аніта Данн, давня помічниця Байдена.

Троє демократів у Конгресі нещодавно запропонували Байдену поступитися місцем молодшому наступнику. Рейтинг схвалення Байдена становить лише близько 40%, згідно з аналізом опитувань FiveThirtyEight.

Але союзники кажуть, що рішучість Байдена зросла на тлі викриттів про Трампа і його роль у спробі штурму Капітолію 6 січня 2021 року. Цього тижня агенти ФБР обшукали маєток Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді в рамках розслідування щодо вилучення секретних документів з Білого дому. 

Трамп стверджує, що вже ухвалив рішення брати участь у президентських виборах 2024 року, але поки не знає, коли саме оголосить про початок кампанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.