Кількість громадян ЄС, які переїжджають до Британії, різко зменшилася після Brexit 

Понеділок, 15 серпня 2022, 10:18

Кількість громадян ЄС, які переїжджають до Британії, різко скоротилася після того, як Brexit зачинив двері для низькооплачуваних працівників. 

Про це свідчать дані британського національної статистичної служби, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Дані показують, що всього 43 тисячі громадян ЄС отримали візи для роботи, сім'ї, навчання або інших цілей у 2021 році. Це лише невелика частина від 230-430 тисяч громадян ЄС, які щорічно прибували до Британії протягом шести років до березня 2020 року. 

Міграційна обсерваторія Оксфордського університету та ReWage, група незалежних експертів, заявили, що хоча Brexit поглибив хронічну нестачу робочої сили в Британії, він - не єдина причина низького рівня міграції з ЄС.

За їхніми даними, пандемія, ранній вихід на пенсію серед людей віком від 50 років, високий рівень зайнятості в Європі та міжнародний брак робочої сили також сприяють дефіциту.

"Хоча є деякі свідчення того, що припинення вільного пересування сприяло дефіциту в деяких сферах британського ринку праці, це в жодному разі не єдина причина. Насправді труднощі з набором персоналу характерні не тільки для Британії, а і в деяких інших країнах після пандемії спостерігається високий рівень вакансій", - зазначив Кріс Форд, професор Університету Лідса та співавтор звіту для ReWage.

Нагадаємо, після Brexit майже 35 тисяч британців у Португалії відчувають труднощі з отриманням послуг у ЄС.

Як повідомлялося, в липні Європейська комісія розпочала чотири нові процедури порушення проти Сполученого Королівства через недотримання значних частин Протоколу щодо Ірландії/Північної Ірландії, підписаного в рамках угоди про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: