Конституційний суд Німеччини підтвердив обов’язковість вакцинації проти кору в дитсадках і школах

Четвер, 18 серпня 2022, 11:41

Вимога вакцинації проти кору для дітей, які відвідують дитячі садки, є конституційною і залишається чинною на території Німеччини.

Таке рішення ухвалив Федеральний конституційний суд у Карлсруе, пише "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Чотири сім'ї поскаржилися на обов'язкову вакцинацію, яка діє у Німеччині близько 2,5 років. Батьки розглядають примусову вакцинацію як непомірне посягання на фундаментальне право їхніх дітей на фізичну недоторканність та їхнє власне право на виховання дітей.

Суд відхилив позови та заявив, що зазіхання на основні права в цьому випадку незначні та прийнятні, щоб захистити людей від зараження.

Обов'язкова вакцинація має допомогти повністю викорінити кір. Експерти припускають, що висококонтагіозний вірус не має шансів лише в тому випадку, якщо принаймні 95% населення було вакциновано. Цього рівня у Німеччині ще не досягли.

Основна увага приділяється громадським установам, таким як дитячі садки та школи. З 1 березня 2020 року до дитячих садків дозволено приймати дітей з однорічного віку тільки в тому випадку, якщо вони щеплені або вже перехворіли на кір. Ті ж правила поширюються і на вихователів. Працівники дитячих садків та шкіл також мають бути вакциновані проти кору.

Жодна дитина не була виключена зі школи через обов'язкове вакцинування, проте батькам загрожує штраф до 2500 євро.

Експерти застерігають від помилки, що кір – це лише нешкідлива дитяча хвороба. Можуть виникнути ускладнення, і імунна система довгий час залишається слабкою. Максимально можливий рівень вакцинації також захищає людей, які не можуть бути вакциновані, наприклад немовлят або вагітних жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: