Міненерго: Україна готова допомогти Європі у боротьбі з газовим терористом

П'ятниця, 19 серпня 2022, 14:42

Україна готова надати свої газові сховища для зберігання європейського газу та замістити своїм газопроводом потужності "Північних потоків".

Міністр відреагував на заклик віцеспікера Бундестагу Вольфганга Кубікі відкрити "Північний потік-2", повідомляє "Європейська правда".

За його словами, Україна попереджала партнерів, що Росія намагатиметься втриматись на європейському ринку за будь-яку ціну. В тому числі через нові спроби запустити "Північний потік-2".

"Нагадує наркозалежність": Кулеба про заклики запустити "Північний потік-2" 

Він подякував міністру енергетики США  Дженніфер Ґренголм за тверду впевненість про неможливість шляху назад щодо "Північного потоку-2". 

"Вона впевнена, що європейські лідери сповнені рішучості не повторити своїх помилок. І Україна готова допомогти в цьому, надавши свої газові сховища для зберігання європейського газу, а також замістивши своїм газопроводом потужності "Північних потоків", - зазначив Галущенко на своїй Facebook-сторінці.

За словами міністра, зараз головною метою цивілізованого світу "має стати перемога над газовим терористом". "Впевнений, що нам всім вистачить мужності й сили, аби вистояти у цій енергетичній війні", - додав він.

Як повідомлялося, віцеспікер Бундестагу Вольфганг Кубікі висловився за відкриття газопроводу "Північний потік-2" для заповнення газосховищ на зиму попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Він додав: щойно резервуари для зберігання газу будуть заповнені, газопровід можна буде знову закрити.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що заклики німецьких політиків про запуск газопроводу "Північний потік-2" нагадують йому ситуацію з наркозалежністю.

В уряді Німеччини відкинули ідею віцеспікера Бундестагу про запуск "Північного потоку-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: