В Албанії двом росіянам і українцю висунули звинувачення у шпигунстві

Понеділок, 22 серпня 2022, 13:31

Поліція Албанії повідомила, що двоє росіян і українець, які намагалися проникнути на військовий завод, заарештовані за шпигунство.

Про це пише Euronews, повідомляє "Європейська правда".

Їм висувають звинувачення у "спробі заволодіння секретною інформацією". Також їх звинувачують у завданні тілесних ушкоджень військовим, які охороняли об'єкт.

Як речові докази вилучено транспортний засіб, на якому пересувалися зазначені громадяни, техніку для ноутбуків, дрони, мобільні пристрої та інші предмети, за якими буде проведено експертизу.

Водночас повідомляється, що правоохоронці мають сумніви, що заарештовані насправді є шпигунами. Зазначається, що вони використовували Telegram для спілкування.

Двоє громадян Росії, 33-річна Світлана Тимофєєва та 23-річний Михайло Зорін, і 24-річний українець Федір Міхайлович у своїх свідченнях повідомили, що є блогерами і переважно фотографували військові території, які були покинуті та не використовуються державою.

Нагадаємо, 20 серпня в Албанії затримали громадян РФ та України, які намагалися проникнути на військовий завод у місті Грамші.

21 серпня Міністерство оборони Албанії повідомило про арешт чотирьох громадян Чехії, які вели фотозйомку на території колишнього військового заводу в місті Полічан на півдні країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: