Президент Євроради: мрію відвідати український Крим після звільнення

Вівторок, 23 серпня 2022, 15:16

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що ЄС ніколи не визнає анексію Росією Криму, який вона тепер використовує для атак проти України.

Про це він заявив під час виступу на другому саміті Кримської платформи, пише "Європейська правда"

"Агресія почалася не в лютому, вона почалася в 2014 з незаконної анексії Криму. З лютого Росія використовувала Крим як плацдарм для вторгнення в інші регіони України, а також для ракетних атак", - сказав Мішель.

За його словами, Росія використовує Крим як транзитний пункт для депортації українського населення до фільтраційних таборів.

"Російська присутність в Криму також призвела до блокування портів на Чорному та Азовському морях", - сказав він.

Мішель також висловив занепокоєння через постійні обстріли ЗАЕС та поблизу неї.

"Російські дії ризикують призвести до ядерної катастрофи. Ми повністю підтримуємо заходи, які вживає ООН. Росія має надати повний доступ і забезпечити демілітаризовану зону навколо станції", - сказав він.

Мішель нагадав про надання у червні Україні статусу кандидата на вступ в ЄС. "Я хочу ще раз повторити, що ваше майбутнє разом з ЄС. У мене є велика мрія, що я також зможу приєднатися до вас, пане Володимире, у подорожі до Криму", - додав глава Євроради.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив про необхідність звільнення від російської окупації всієї території України, включно з Кримом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: