У Пентагоні перевірять витрати США на військову допомогу Україні

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:51

Генеральний інспектор міністерства оборони США Шон О’Доннелл доручив проаналізувати, як були витрачені 26,6 мільярда доларів, витрачених на військову допомогу Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це О’Доннелл заявив в інтерв’ю Bloomberg.

За словами чиновника, санкціонований ним огляд зосередиться на питання ефективності системи обліку витрат Пентагону, пов’язаних із Україною, а також угод США з країнами НАТО щодо обміну розвідувальною інформацією, ефективності навчання українських військових та можливого потрапляння зброї на чорні ринки.

О’Доннелл підкреслив, що представники НАТО, "схоже, впевнені, що для постачання зброї вжито достатніх заходів безпеки". "Наскільки нам відомо, все, що має стріляти й вибухати, українці використовують на полі бою", – додав він.

Водночас генеральний інспектор Пентагону пояснив, що українська сторона наразі веде облік американської зброї "виписаними вручну квитанціями, на папері", й коли обладнання прибуває до України, "я не думаю, що вони (США) достатньо точно знають", де воно опиниться.

Нагадаємо, в липні деякі ЗМІ та спікери почали говорити про нібито неналежний контроль Україною над поставленою західною зброєю, що має ознаки скоординованої спецоперації Росії.

Після цього США, ЄС і НАТО заявили, що не мають претензій до використання Україною західної зброї, а Верховна Рада підтримала створення комісії для нагляду за постачанням західної зброї в Україну.

Крім того, міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що буде пришвидшено перехід на систему контролю над зброєю стандарту НАТО LOGFAS.

Читайте також: Відповідь на російські фейки: як Україна переходить на систему НАТО у контролі над зброєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: