Лукашенко натякнув на можливість появи ядерної зброї на літаках, списаних 10 років тому

П'ятниця, 26 серпня 2022, 13:43

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко у п’ятницю заявив, що білоруські літаки Су-24 були переобладнані таким чином, щоб вони могли нести ядерну зброю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на БЕЛТА.

"Вони (Захід) повинні розуміти, що ніякі гелікоптери, літаки, якщо вони підуть на загострення, їх не врятують. Ми колись із Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо і білоруські літаки Су для того, щоб вони могли нести ядерна зброя. Ви що, думаєте, ми язиком ляпаємо? Все готове! Тому нехай привозять", – заявив диктатор.

Він укотре пригрозив Заходу ударами по "центрах ухвалення рішень" у разі "якоїсь серйозної провокації проти Білорусі", але водночас додав, що "не погрожує нікому".

При цьому літаки Су-24, які згадав Лукашенко, були виведені з експлуатації в Білорусі ще у 2012 році через вичерпання льотного ресурсу, а їхнє серійне виробництво було припинене ще 1993-му.

Ще в березні Лукашенко переконував, що Білорусь не розміщуватиме у себе ядерну зброю і ніколи такого не планувала.

Але вже у травні під час зустрічі з Владіміром Путіним білоруський диктатор домовився про купівлю ракетних комплексів "Іскандер" та С-400, здатних нести ядерну зброю.

Читайте також: Ракети для Лукашенка: що стоїть за заявами Мінська про війну із Заходом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: