Глава МЗС Угорщини про енергетичну політику ЄС: рано чи пізно король буде голий

Понеділок, 29 серпня 2022, 20:16

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у понеділок укотре повторив, що Будапешт не підтримає жодних додаткових енергетичних санкцій проти Росії, а також розкритикував енергетичну політику ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex.

"Усі закочують очі, бо те, що робить західна частина Європи для постачання енергоресурсів, просто не є надійним із настанням зими… Рано чи пізно спаде пелена, король буде голий, і опалення або буде, або ні", – заявив Сійярто.

Він додав, що в коротко- і середньостроковій перспективі знайти альтернативу російським енергоносіям неможливо.

"У Європі намагаються створити комунікаційний образ, що ми, угорці, залишені сам-на-сам. З одного боку, це і в межах Європи не так… Понад те, за межами комунікаційної бульбашки Європи та Північної Америки, повага до угорського уряду та його зовнішньої політики є очевидно однією з найвищих за весь час", – вважає глава угорського МЗС.

Раніше Сійярто заявив, що Угорщина продовжить переговори з Росією щодо додаткових поставок газу та очікує досягти угоди з "Газпромом" щодо подальшого збільшення поставок з вересня.

Нагадаємо, Росія погодилась дати Угорщині додаткові 700 мільйонів кубометрів газу після візиту Сійярто до Москви.

Після цього Управління з атомної енергетики Угорщини видало дозвіл на проєкт "Пакш ІІ" – розширення атомної електростанції "Пакш", яким займатиметься російська державна корпорація "Росатом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: