Орбан зустрівся з Трампом, який вважає, що Україна мала поступитися Кримом

фото
Середа, 3 серпня 2022, 18:25

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок зустрівся із 45-им президентом США Дональдом Трампом на одному з його гольф-клубів – обоє мають виступити на Конференції політичних дій консерваторів (СРАС).

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Чудово провів час зі своїм другом, Віктором Орбаном, прем’єр-міністром Угорщини. Ми обговорили багато цікавих тем – мало хто знає так само багато про те, що відбувається сьогодні у світі", – написав Трамп у своїй соцмережі Truth Social.

Він додав, що разом із Орбаном відсвяткував його "чудову перемогу на виборах у квітні" після того, як Трамп публічно підтримав його кандидатуру в січні.

Речник Орбана Золтан Ковач також опублікував фото із зустрічі Трампа з Орбаном. На ньому видно, що на зустрічі був присутній також угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто, який нещодавно їздив до Москви.

Очікується, що Орбан виступить перед членами СРАС у четвер, а 45-ий президент США виголосить заключне слово в суботу.

Орбан: Брюссель – не бос Угорщини

Як нагадує Bloomberg, угорський прем’єр у травні вже виступав на першому заході Конференції політичних дій консерваторів в Угорщині. Тоді деякі члени Республіканської партії США назвали політику Орбана "нашим брендом християнсько-демократичної, консервативної, патріотичної політики".

Нагадаємо, в останні роки Орбан часто критикує Європейський Союз, зокрема через його звинувачення в порушенні прав людини й верховенства права Будапештом.

Останнім приводом до напруження стали слова угорського прем'єра про "змішування рас" і "занепад Європи", виголошені в межах "літнього університету Тушваньош" у курортному містечку Беїле Тушнад у Румунії. Вони негайно викликали обурення опозиційних партій і європейських політиків.

Раніше Дональд Трамп, який оголошував про наміри взяти участь у виборах у 2024 році, заявив, що Україна уникнула б повномасштабного вторгнення Росії, якби визнала Крим російським і відмовилася від вступу до НАТО.

Читайте також: Угорщина обрала ізоляцію. Все про нову ідеологію Орбана, яку порівнюють з нацизмом,

а також: Покарання для Угорщини. Коли ЄС зможе позбавити права вето антизахідний уряд Орбана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.