В Іспанії врятували 62-річного плавця, який 16 годин провів у відкритому морі

фото
Середа, 3 серпня 2022, 20:39

Іспанські рятувальники врятували 62-річного громадянина Франції, який 16 годин провів у відкритому морі після того, як його вітрильний човен перевернувся в Атлантичному океані.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

12-метровий вітрильник Jeanne Solo Sailor подав сигнал біди увечері в понеділок за понад 20 кілометрів від островів Сісаргас біля північно-західного регіону Галісія в Іспанії. Човен відплив із португальської столиці Лісабона в неділю вранці.

Після того, як рятувальники відправили судно з п'ятьма водолазами, один із трьох пошукових гелікоптерів після заходу сонця виявив перевернуте судно. Водолази висадились на корпус корабля і почали шукати ознаки життя. Їм відповів чоловік, який був усередині вітрильника.

 
Фото: Reuters

Через негоду рятувальна операція була неможливою, і водолази прикріпили до корпусу вітрильника буї, щоб запобігти його подальшому затопленню. Уранці у вівторок вони запливли під човен і знайшли там власника судна.

Чоловік був одягнений у рятувальний костюм і занурений у воду по коліна. За словами рятувальників, чоловік сам стрибнув у крижану воду та проплив під човном, щоб самотужки дістатися поверхні.

 
Фото: Reuters

"З власної ініціативи він зайшов у воду і пірнув звідти, йому допомогли водолази, яким довелося витягнути його, тому що йому було важко вибратися в костюмі", – розповів член групи спеціальних операцій берегової охорони Іспанії Вісенте Кобело.

Чоловіка перевезли вертольотом у безпечне місце та доставили до лікарні для обстеження, а незабаром виписали без проблем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.