Австрія про "візові санкції" для РФ: не можна переривати контакти з громадянським суспільством

Вівторок, 30 серпня 2022, 19:40

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг  відкинув повну заборону на в'їзд до ЄС для росіян.

Про це він сказав перед початком засідання міністрів закордонних справ ЄС у Празі, де це питання обговорять, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми повинні бути обережними, щоб повністю не перерізати лінії контакту з громадянським суспільством, понад 140 мільйонів людей потраплять під "загальний суд" - сказав Шалленберг.

На думку міністра, важливо підтримати сили у Росії, які не стоять на стороні президента Путіна. 

За словами Шалленберга, нині кількість звернень росіян з візами є керованою і їхня кількість різко впала та "не оговталась" після пандемії.

Водночас, міністр продемонстрував відкритість до обговорення розірвання угоди з Росією щодо спрощення візового режиму. "Ми маємо багато способів, з яких ми можемо почати", - сказав міністр.

Найактивніше ідею заборони видачі туристичних віз просувають східні члени ЄС, зокрема безпосередні сусіди Росії Естонія та Фінляндія. Водночас Франція, Німеччина і зацікавлені у російських туристах країни Південної Європи продовжують виступати проти.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пропонує припинити дію правил спрощення візового режиму між Європейським Союзом та Росією.

За словами Бербок, для німецького уряду також важливо, щоб люди, які переслідуються, могли як і раніше мати можливість швидко залишити Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: