Останні поставки зброї США були спрямовані на деокупацію півдня України – Білий дім

Вівторок, 30 серпня 2022, 20:17

Адміністрація президента США Джо Байдена в останні два місяці допомагала українським військовим підготуватися до контрнаступу на півдні, задовольняючи їхні конкретні запити на військову допомогу.

Як передає "Європейська правда", про це повідомляє CNN із посиланням на посадовця Білого дому.

Британська розвідка оцінила перспективи наступу ЗСУ біля Херсона

Зазначається, що США задовольнили "багато прохань" української сторони – зокрема щодо додаткових боєприпасів, артилерії та протитанкових ракетних комплексів Javelin – у межах пакетів військової допомоги, наданих за останні два місяці.

Хоча про пакети допомоги США оголошувалося публічно, тоді не вказувалося, що вони були частково спрямовані на допомогу Україні в її нинішньому контрнаступі на окупованому Росією півдні.

Як нагадує CNN, очільник Пентагону Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі постійно перебувають на зв’язку з українською стороною, щоб визначити її потреби залежно від ситуації на полі бою.

Нагадаємо, 29 серпня оперативне угруповання "Каховка" повідомило, що українські захисники знищили практично всі великі мости поблизу Херсона й прорвали першу лінію "оборони" російських військ у Херсонській області.

Як повідомлялося, Білий дім бачив повідомлення про те, що Україна розпочала контрнаступ проти російських військ на півдні, але не хоче коментувати конкретні українські військові операції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: