МЗС Росії вимагає, щоб консул Норвегії, яка "ненавидить росіян", залишила країну

відео
Четвер, 4 серпня 2022, 13:59

Міністерство закордонних справ РФ вимагає, щоб норвезький консул в Мурманську Елісабет Еллінгсен залишила Росію після скандалу в одному з міських готелів. 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

4 серпня в МЗС Росії викликали посла Норвегії Руне Ресаланда, якому було заявлено рішучий протест у зв'язку з неприпустимою поведінкою консула норвезького генерального консульства Елісабет Еллінгсен в готелі Мурманська 6 липня, що дозволила собі "образливі русофобські висловлювання", заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Вона зазначила, що російське міністерство взяло до відома заяву МЗС Норвегії з висловленням жалю з приводу "обурливого інциденту".

Однак, заявила Захарова, РФ вважає, що після цього інциденту перебування Еллінгсен на території Російської Федерації неможливе.

30 липня телеграм-канал Mash опублікував відеозапис, на якому чути, як жінка, яку ідентифікували як Еллінгсен, кричить на співробітників готелю. Вона обурюється із використанням лайки через те, що її попросили почекати, поки покоївка прибере її номер. 

"Я звикла до чистих номерів, я зі Скандинавії. Не як якась російська жінка, яка прибирає аби як", - чути на записі. Жінка також каже, що "цей готель - ганьба, і ви, хлопці, теж", та просить їх "не виносити мозок". В якийсь момент вона каже, що "ненавидить росіян".

Міністерство закордонних справ Норвегії висловило жаль після появи відеозапису.

Еллінгсен працює в консульстві Норвегії в Мурманську з 2019 року на посаді консула з адміністративних питань.

Нагадаємо, Росія не виключає сценарію, за якого громадянам РФ перестануть видавати шенгенські візи.

В МЗС України вважають, що країни світу мають включити до візової анкети для громадян Росії питання про підтримку ними війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.