Україна запекло бореться, щоб повернути території, ми продовжимо підтримувати її – Білий дім

Понеділок, 12 вересня 2022, 18:53

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила в понеділок, що Україна веде запеклу боротьбу задля звільнення територій, і засудила ракетні удари Росії по енергетичній інфраструктурі, які призвели до перебоїв з постачанням електроенергії та води в деяких містах.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Карін Жан-П’єр сказала на брифінгу.

"Не можу говорити про наміри Росії, це варто говорити їм. Можу сказати щодо контрнаступу: як ми говорили не раз, не будемо говорити замість України про її військові дії, але очевидно, що вони запекло борються, щоб захистити свою країну та повернути території", – зазначила вона.

"Ми продовжмо задовольняти їхні (України) потреби, щоб вони досягли успіху на полі бою. Такою була і є наша мета", – наголосила речниця Білого дому й нагадала, що нещодавно США оголосили два пакети військової допомоги Україні.

Нагадаємо, в останні дні українські сили розпочали контрнаступ не лише в Херсонській, а й у Харківській області. Деякі західні політики на цьому тлі закликали посилити військову допомогу Україні.

Раніше Чехія та Естонія засудили останні ракетні удари Росії по українській енергетичній інфраструктурі ввечері 11 вересня, що призвели до серйозних перебоїв з електропостачанням.  

Читайте також: США на порозі виборів: що зміниться у підтримці України та ЗСУ у 2023 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: