Президент Польщі підтримує стягнення репарацій за Другу світову війну з Росії

Четвер, 15 вересня 2022, 17:13

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що країна також повинна порушити питання про стягнення з Росії репарацій за шкоду, завдану внаслідок вторгнення під час Другої світової війни.

Як повідомляє "Європейська правда", таке Дуда заявив в інтерв’ю польській газеті Wprost.

"Німеччина почала Другу світову війну і вторглася в Польщу. Звісно, пізніше до цієї війни приєдналася Росія, тож, я вважаю, ми також повинні вимагати репарацій і з Росії… Не бачу причин, чому ми не повинні цього робити", – сказав польський президент.

Дуда також пояснив, чому вважає правильним порушення перед Німеччиною питання про репарації за Другу світову війну.

"Польща вже понад 30 років є повністю суверенною країною. Шкода, що попередні уряди, в яких провідні посади обіймали політики "Громадянської платформи", мовчали щодо цього питання", – вважає він.

Польща вимагає від РФ повернути вкрадені під час Другої світової твори мистецтва

"Якщо хтось зараз каже, що ми створюємо непотрібний конфлікт, вимагаючи репарацій, дайте їм спитати Німеччину, чому вона спричинила той конфлікт у 1939 році", – додав Дуда.

Нагадаємо, 1 вересня у Польщі була представлена ​​доповідь про репарації за військові втрати, які зазнала країна внаслідок німецької агресії у Другій світовій війні. Польща оцінює свої втрати у 6,2 трлн злотих ($1,32 трлн) і збирається в майбутньому вимагати цю суму від Німеччини.

Міністерство закордонних справ Німеччини у відповідь заявило, що питання про репарації за втрати у Другій світовій війні закрите.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: