Кулеба їде на Генасамблею ООН: виступить на Радбезі та зустрінеться з генсеком НАТО

Понеділок, 19 вересня 2022, 09:48

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 19-23 вересня перебуватиме з робочим візитом у США для участі в 77-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Про це повідомляє пресслужба МЗС, пише "Європейська правда".

На полях сесії Кулеба, зокрема, проведе зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, візьме участь у тристоронній міністерській зустрічі Україна - Польща - Велика Британія, зустрінеться з генпрокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

 

У МЗС наголосили, що президент України визначив три основні пріоритети роботи української делегації на Генасамблеї ООН:

- зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, зокрема збільшення постачань зброї та фінансової допомоги,

- притягнення Росії до міжнародної відповідальності за її злочини,

- активізація відносин з країнами Глобального Півдня.

"Окрема увага під час візиту міністра буде приділена темі гарантій безпеки для України в контексті розробленого групою Єрмака-Расмуссена документа The Kyiv Security Compact", - зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, 13 вересня Офіс президента України представив своє бачення безпекових гарантій для України, які були напрацьовані групою міжнародних радників на чолі з колишнім генсеком НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном.

За задумом, ця система має забезпечувати Україні захист до її вступу в НАТО, але діяти продовжить і після того, оскільки є ширшою за механізми Альянсу.

ЄвроПравда детально розповідає про цей проєкт у статті Гарантії від Єрмака та Расмуссена: яку схему безпеки України просуватиме Банкова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: