У Швейцарії засудили на 9 років джихадистку за напад на відвідувачок ТРЦ

Понеділок, 19 вересня 2022, 15:33

Федеральний кримінальний суд Швейцарії в понеділок визнав винною в замаху на вбивство та зв'язках із забороненим радикальним угрупованням "Ісламська держава" жінку, яка вчинила напад у торговому центрі Лугано два роки тому.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Жінку засудили до дев'яти років позбавлення волі.

Зловмисницю, якій близько 20 років, також у понеділок суд у місті Беллінцона визнав винною в "неодноразовій незаконній практиці проституції". Регульована проституція дозволена в Швейцарії.

Нагадаємо, напад стався вдень 24 листопада 2020 року. Жінка накинулася з ножем на двох відвідувачок торгового центру, поранивши їх. За словами свідків, нападниця кричала, що вона з терористичної організації "Ісламська держава".

У своєму рішенні суд зазначив, що нападниця використовувала ніж у спробі обезголовити жертв, "прославляючи ІДІЛ".

"На думку суду, підсудна діяла з повною відсутністю сумнівів, з особливо одіозним мотивом і метою, і не виявляла жодних ознак бажання покаятися або принести серйозні вибачення ні під час слідства, ні під час судового розгляду", – йдеться в заяві суду.

Цей напад був рідкісним випадком насильства, пов’язаного з радикальним ісламським екстремізмом у Швейцарії, яку майже не зачепила хвиля насильства, яка вразила інші країни Європи та світу протягом останніх двох десятиліть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: