У МЗС відповіли Сійярто: "Імена тих, хто був на стороні зла, будуть у підручниках"

П'ятниця, 2 вересня 2022, 15:59

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на останню заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто щодо війни в Україні. 

Коментар у своєму Facebook оприлюднив речник МЗС Олег Ніколенко, повідомляє "Європейська правда".

Угорський міністр заявив, що війна в Україні призвела до "катастрофічного послаблення Європи та Євросоюзу". Він зазначив, що треба сказати правду про те, що лідери ЄС не змогли захистити людей в Європі від того, щоб вони не платили за війну, "за яку взагалі не несуть відповідальності".

ЄС не буде вводити загальну заборону на видачу віз росіянам - Сійярто

Ніколенко відповів, що насправді до послаблення Євросоюзу призводять спроби зруйнувати внутрішню єдність. 

"Ніхто не повинен забувати: українці платять своїми життями за те, щоб в решті куточків Європи люди не бачили жахіть війни. Російська агресія - гібридна. Вона не зводиться лише до військової складової. Росіяни атакують українські міста і села крилатими ракетами і танками, а країни ЄС - захмарними цінами на газ та пропагандою. Нагадаю, що Росія почала шантажувати європейських споживачів поставками енергоресурсів і високим цінником ще з листопада 2021 року - за три місяці до початку повномасштабного вторгнення на територію України", - зазначив Ніколенко.

Він наголосив, що немає "це не наша війна", і немає "їхньої війни".

"Напад Росії на Україну - це напад на весь демократичний світ, демократичні цінності, право бути собою і самостійно визначати своє майбутнє. Марно сподіватися, що вдасться відсидітися; вдати вигляд, що те, що твого сусіда розриває на шматки, тебе не стосується. Це не може бути так хоча б і через те, що на території України проживає понад 150 тис. українців угорського походження, турботу про яких системно підкреслює Будапешт", - підкреслив Ніколенко.

Історія, за словами речника, все розставить на свої місця. "Імена тих, хто був на стороні добра, і тих, хто на стороні зла - будуть вписані в підручники", - зазначив представник українського міністерства.

Сійярто у понеділок укотре повторив, що Будапешт не підтримає жодних додаткових енергетичних санкцій проти Росії, а також розкритикував енергетичну політику ЄС.

Переважна більшість угорців не підтримують санкції ЄС щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: