Італійка, яку переплутали в пологовому будинку, отримає 500 тисяч євро компенсації

Середа, 21 вересня 2022, 20:25

Суд італійського регіону Апулія присудив 33-річній Антонеллі 500 тисяч євро компенсації за те, що її переплутали в пологовому будинку при народженні й віддали парі, яка неналежно поводилася з дівчиною і потім полишила її.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Згідно з матеріалами справи, у червні 1989 року в місті Каноза-ді-Пулья Антонелла народилася від жінки на ім’я Катеріна (прізвищ фігуранток не розголошують) в тому ж пологовому будинку, де з різницею в десять хвилин жінка Лорета народила дівчинку Лорену.

Імовірно, через помилку працівників лікарні Каноза-ді-Пульї немовлят переплутали, і Лорена опинилася в сім’ї Катеріни, а Антонелла – в Лорети.

У своїй новій сім’ї дівчина пережила "жахливе" дитинство, розповів її адвокат Сальваторе Пасквадібіщельє. Батько бив Антонеллу й згодом пішов із сім’ї, а мати пізніше віддала "доньку" на виховання дідусю й бабусі. Ті, зрештою, віддали дитину в дитбудинок, де її в 15-річному віці забрала прийомна сім’я.

У 2012 році біологічна мати Антонелли помітила її фотографію у Facebook і впізнала свою доньку. Катеріна зв’язалася з нею і запропонувала провести ДНК-тест. Через десять років Антонелла подала позов проти місцевої влади з вимогою компенсації.

У результаті жінка виграла позов. Вона із чоловіком отримали по 215 тисяч євро компенсації, а їхній біологічний син Франческо – ще 82 тисячі євро. "Гроші не змінять те, що сталося, вони не повернуть моє минуле", – сказала Антонелла.

За даними італійських ЗМІ, тепер і Лорена – біологічна донька Лорети – хоче отримати від місцевої влади компенсації через те, що її переплутали з Антонеллою в пологовому будинку. Відомо, що вона конфліктувала зі своїми "батьками" і у 18 років вийшла заміж та пішла з дому.

Як повідомлялося, в червні суд в іспанській провінції Ґіпускоа вперше надав громадянство шестирічній дівчинці – дитині мігрантів, що незаконно прибули на територію країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.