Кулеба закликав Фінляндію закрити кордон для росіян

Середа, 21 вересня 2022, 21:47

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в середу провів зустріч із фінським колегою Пеккою Хаавісто, під час якої закликав Фінляндію закрити кордон із Росією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Кулеба повідомив у Twitter.

За його словами, він із Хаавісто "обговорив подальшу військову допомогу Україні в той час, як ми захищаємо наш народ і нашу землю від тривалої російської агресії".

"Закликав Фінляндію долучитися до країн Балтії та Польщі та закрити кордон із Росією", – додав глава української дипломатії.

Своєю чергою Хаавісто у Twitter зазначив, що обговорив із Кулебою гуманітарну, фінансову й матеріальну технічну допомогу, а також запевнив, що "Фінляндія продовжує підтримувати Україну".

Як повідомлялося, голова комітету парламенту Фінляндії з закордонних справ Юссі Халла-ахо вважає, що його країні слід зробити висновки з рішення про часткову мобілізацію в РФ, особливо якщо йдеться про туристичні візи.

Нагадаємо, з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Крім того, 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян Росії з шенгенськими візами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: