Трасс розглядає можливість перенесення посольства Британії в Ізраїлі до Єрусалима

Четвер, 22 вересня 2022, 12:45

Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс розглядає можливість перенесення британського посольства в Ізраїлі до Єрусалиму.

Про це заявила речниця Даунінг-стріт, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Telegraph.

Трасс на зустрічі в Нью-Йорку поінформувала свого ізраїльського колегу Яїра Лапіда "про свій перегляд щодо поточного розташування посольства Великої Британії в Ізраїлі".

Трасс вже пропонував цей крок як передвиборну обіцянку під час її кандидатства на пост лідера Консервативної партії цього літа. 

Посольство Великої Британії в Ізраїлі зараз розташоване в Тель-Авіві - як і практично всіх країн, окрім США. Колишній президент США Дональд Трамп переніс американське посольство до Єрусалиму у 2018 році. 

Тодішня прем’єрка Британії Тереза ​​Мей розкритикувала цей крок. Перенесення посольств є дуже чутливим питанням, оскільки і ізраїльтяни, і палестинці вважають Єрусалим своєю столицею.

Маттео Сальвіні, лідер ультраправої італійської партії "Ліга", пообіцяв визнати Єрусалим столицею Ізраїлю та перенести посольство з Тель-Авіва, якщо його коаліція переможе на майбутніх виборах 25 вересня.

Відкриття посольства США у Єрусалимі призвело до заворушень і масових жертв серед палестинців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.