Росія заборонила в'їзд 87 канадцям, які підтримують "київський режим" і "пробандерівські структури"

Четвер, 22 вересня 2022, 16:55

Міністерство закордонних справ Росії в четвер оголосило про заборону в’їзду для 87 громадян Канади у відповідь на "антиросійські санкції, які періодично вводяться правлячим у Канаді режимом Джастіна Трюдо".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення російського МЗС.

Зазначається, що до санкційного списку РФ потрапили "глави провінцій і територій, військові, керівники компаній, які постачають київському неонацистському режиму озброєння та технології подвійного призначення, та активісти пробандерівських структур".

"Зважаючи на те, що канадський санкційний перелік, зважаючи на все, розширюватиметься, з російської сторони будуть нові оголошення про "лістинг" громадян Канади. Виходимо із принципу взаємності", – додали в МЗС Росії.

За даними відомства, санкції – а саме заборона в'їзду до Росії – вже запроваджені проти 905 громадян Канади. Востаннє РФ оголошувала про заборону в’їзду військовим і політичним діячам з Канади наприкінці серпня.

Раніше прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудив плани Росії провести "референдуми" на окупованих територіях України та назвав їх новим витком ескалації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.