Ердоган заявив, що обговорював з Путіним прямі рейси з Росії до Північного Кіпру

Четвер, 22 вересня 2022, 17:15

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що обговорював початок прямих рейсів з Росії до самопроголошеної Турецької Республіки Північного Кіпру з російським президентом Владіміром Путіним.

Турецький телеканал NTV повідомив, що про це Ердоган розповів журналістам в Нью-Йорку, пише "Європейська правда".

Ердоган сказав, що прямі рейси з Росії забезпечать підтримку тамтешній економіці, враховуючи потенційний дохід від туризму.

"Якщо з Росії почнуться прямі рейси до Турецької Республіки Північного Кіпру, ми, звичайно, будемо раді", - заявив Ердоган.

Турецькі ЗМІ повідомили, що дві російські авіакомпанії зацікавлені в тому, щоб почати польоти в новий аеропорт Ерджан, який буде відкрито 15 листопада.

Російське пропагандистське агентство РИА Новости заявило, що згідно з повідомленням лідера Північного Кіпру, одна з приватних російських авіакомпаній вже подала заявку на польоти на Північний Кіпр.

Про те, що Росія у листопаді планує запустити прямі авіарейси до самопроголошеної Турецької Республіки Північного Кіпру, раніше повідомляв CNN Turk.

Кіпр був розділений внаслідок турецького вторгнення 1974 року. Нагадаємо, нещодавно США зняли ембарго на постачання зброї, накладене на адміністрацію греків-кіпріотів Південного Кіпру. Це рішення викликало негативну реакцію Туреччини і Північного Кіпру. 




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: