Основний претендент на посаду прем’єра Данії втрачає рейтинги через серію скандалів

Четвер, 22 вересня 2022, 18:14

Один з головних претендентів на посаду наступного прем'єр-міністра Данії втрачає лідерство в опитуваннях після викриття його таємних зустрічей і звинувачень у тому, що його чоловік мав родинні зв'язки з колишнім президентом Домініканської Республіки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Сьорен Папе Поульсен, лідер Консервативної народної партії Данії, оголосив минулого тижня про розірвання шлюбу після того, як з'ясувалося, що його чоловік, Жозе Медіна Васкес Поульсен, не має жодних біологічних зв'язків з колишнім президентом Домініканської Республіки, якого він називав своїм дядьком.

Поульсен також потрапив під вогонь критики з боку правлячих соціал-демократів через неоголошені зустрічі, які він проводив на посаді міністра юстиції під час сімейного відпочинку в Домініканській Республіці.

Лідер консерваторів, який все ще має шанси стати першим данським прем'єр-міністром-геєм, визнав, що був неправий, коли у 2018 році проводив зустрічі з урядовими політиками в карибській країні без інформування або консультацій з міністерством закордонних справ Данії.

Папе Поульсен також визнав, що його чоловік, громадянин Домініканської Республіки, "говорив неправильні речі" і через це виникли непорозуміння. Заява, опублікована у Facebook на початку цього місяця, з'явилася після того, як данська газета Ekstra Bladet повідомила, що чоловік Поульсена не є євреєм, а походить з родини рішуче налаштованих членів християнської деномінації Церкви адвентистів сьомого дня.

Папе Поульсен раніше повідомив данському парламенту та лідерам єврейської громади, що його чоловік є євреєм, очевидно, для того, щоб отримати повноваження у єврейських справах. Ця ж газета також повідомила, що твердження Васкеса Поульсена про те, що він є племінником колишнього президента Домініканської Республіки Даніло Медіни, не відповідає дійсності.

Останні скандали - не перший випадок, коли чоловік Папе Поульсена завдав йому політичних неприємностей. У 2018 році, будучи міністром юстиції, лідер консерваторів приніс публічні вибачення після того, як його партнера спіймали за кермом у нетверезому стані після нічного візиту до Burger King.

Після останніх викриттів рейтинги Папе Поульсена різко впали: лише 31% населення вважає його одним з найбільш надійних політичних лідерів Данії, в порівнянні з 49% у червні. До слова, чинній прем’єрці Метте Фредеріксен довірають 32%.

Ці три протиріччя є політичною невдачею для Папе Поульсена на тлі зростаючих очікувань дострокових виборів у Данії.

Очікується, що прем'єр-міністр соціал-демократ Метте Фредеріксен оголосить на початку жовтня дату парламентських виборів після тиску з боку партнерів по коаліції, які вимагають відправити уряд у відставку до закінчення терміну його повноважень у червні 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: