Зеленський прийме запрошення на саміт, де говоритиме про вступ до ЄС - Жовква

П'ятниця, 23 вересня 2022, 14:09

Президент Володимир Зеленський прийме запрошення взяти участь у неформальному саміті лідерів Європейського союзу 7 жовтня.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква на експертній зустрічі "Як Україна має готуватися до переговорів про вступ до ЄС?", організованій Центром "Нова Європа".

"Наші амбіції на неформальний саміт ЄС, який відбудеться 6–7 жовтня – узгодити подальші кроки до членства. Президент отримав запрошення від Шарля Мішеля та Петра Фіали. Він прийме це запрошення і буде говорити про наступні кроки та хоче почути їх відгуки", - сказав Жовква.

За його словами, Україна ставить для себе завдання до листопада завершити виконання 7 кроків, які визначила Єврокомісія.

"За 3 місяці – ми на півдороги у виконанні 7 кроків, які визначила Єврокомісія. І в цій частині м’яч на українській стороні. На європейській стороні – питання про подальші кроки", - сказав він.

За інформацією "Європейської правди", Зеленський виступатиме на саміті по відеозв'язку, однак на засіданні у Празі буде присутня українська урядова делегація.

Раніше стало відомо, що Україна буде серед запрошених держав на перший саміт Європейської політичної спільноти, який відбудеться 6 жовтня у Празі.

Європейська рада на саміті в Брюсселі у червні схвалила запропоновану Францією ідею створення Європейської політичної спільноти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: