Банк РЄ відновив випуск облігації соціального впливу на 1 млрд євро для допомоги біженцям з України

П'ятниця, 23 вересня 2022, 14:32

Банк розвитку Ради Європи (CEB) у середу відновив випуск своєї семирічної облігації соціального впливу (SIB) на суму 1 млрд євро після того, як Банк Литви інвестував 100 млн євро.

Про це повідомила пресслужба CEB 23 вересня, пише "Європейська правда".

CEB випустив облігації соціального впливу у квітні цього року у відповідь на кризу біженців, спричинену війною в Україні, та щоб допомогти своїм державам-членам надати підтримку мільйонам людей, які шукають безпеки.

Голова правління Банку Литви Гедімінас Шимкус зазначив, що Банк Литви інвестував 100 мільйонів євро у SIB і  виручені кошти переважно підуть на допомогу українським біженцям у різних країнах. 

"З початком війни в Україні Банк Литви прагнув активно допомагати країні та її народу, тож ми перебуваємо у тісному контакті з Національним банком України. Ми повністю підтримуємо Україну. Наприкінці року ми також плануємо випустити срібну колекційну монету, кошти від якої також будуть спрямовані на потреби України", - зазначив Шимкус.

На сьогодні Литва прийняла понад 65 тисяч біженців з України. 

Банк розвитку Ради Європи був першим багатостороннім банком розвитку, який надав гранти для негайної допомоги біженцям з України, а потім кредити для забезпечення їхньої довгострокової інтеграції. 

На цей момент він схвалив 6,4 мільйона євро у вигляді грантів і 1,3 мільярда євро у вигляді кредитів для задоволення довгострокових потреб біженців і приймаючих країн. 

У червні Банк розвитку Ради Європи  схвалив надання Польщі рекордної позики в розмірі 450 мільйонів євро для допомоги біженцям з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: