Швейцарці на референдумі проголосують щодо умов утримання худоби

Субота, 24 вересня 2022, 17:56

Швейцарія на референдумі розгляне питання про поліпшення умов утримання худоби.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

У неділю швейцарські виборці голосуватимуть на одному з чергових референдумів щодо низки пропозицій, в тому числі з боку екологічно налаштованих груп, які пропонують покласти край "інтенсивному розведенню", коли тварини часто утримуються в тісних приміщеннях, і вимагають більш гуманних умов утримання для них.

Швейцарський парламент і виконавча влада виступають проти цього заходу, наполягаючи на тому, що він призведе до зростання цін і що "виробничі тварини" у Швейцарії вже добре захищені і з ними добре поводяться.

Вони також стверджують, що це спричинить адміністративний головний біль через заборону імпорту продуктів, які не відповідають швейцарським стандартам і вимагатимуть проведення перевірок за кордоном. Це може вплинути на будь-які продукти харчування, такі як знамениті швейцарські сири та шоколад, що включають продукти тваринного походження.

Прихильники ініціативи наполягають на тому, що цей захід необхідний для забезпечення належних умов утримання худоби - наприклад, з регулярними екскурсіями на свіжому повітрі, належною відстанню між тваринами в клітках або інших місцях утримання - і гуманними методами забою.

Нещодавні опитування показали, що більшість виборців спочатку підтримували цю ідею, але згодом почали ставитися до неї негативно - частково через опір тваринників, які стверджують, що цей захід буде важко здійснити.

Згідно з планом, у разі його схвалення, законодавці матимуть три роки на доопрацювання правил, а ферми матимуть цілих 25 років на адаптацію, наприклад, шляхом будівництва нових об'єктів, що відповідають новим нормам. Прихильники ініціативи наполягають на тому, що ця міра торкнеться лише виробничих потужностей промислового масштабу.

Нагадаємо, вертольоти швейцарської армії були залучені для доставки води спраглій худобі, яка потерпала від високих температур цього літа на альпійських луках країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.