Армія Швейцарії вертольотами доставляє воду спраглим коровам на альпійських луках

Четвер, 11 серпня 2022, 15:22

Вертольоти швейцарської армії були залучені для доставки води спраглій худобі, яка потерпає від високих температур цього літа на альпійських луках країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Низька кількість опадів цього року змусила фермерів звернутися до армії за допомогою у постачанні води для тварин і запобігання посусі, яка спричинить дефіцит кормів пізніше цього року.

Зараз триває двотижнева операція за допомогою вертольотів Super Puma, щоб наповнити майже порожні резервуари, які використовують фермери для своїх корів, молоко яких часто використовують для виготовлення сиру Грюєр, та інших тварин, таких як свині та кози.

 "Цього року спостерігався величезний дефіцит води. Це має великий вплив на пасовища, розведення худоби, а також на рівнинне сільське господарство", — сказав Фредерік Менетрі, директор сільського господарства кантону Фрібург.

Без аварійного водопостачання тварин довелося б спускати з високих луків на пасовища в низині, де протягом літніх місяців зазвичай збирають зимове сіно.

"Вони з’їдять те сіно, яке мали з’їсти взимку, тому в кінці року ситуація погіршиться", - сказав Менетрі.

Фермер Жак Руф’є, чиї 130 голів великої рогатої худоби потребують 10 000 літрів води на день, сказав, що цей рік був дуже складним, оскільки дощів було дуже мало.

"З 27 червня у нас було лише 30 літрів, це нічого", — сказав фермер, додавши, що армія прийшла на допомогу вчасно.

Командувач територіальної армії Швейцарії Матіас Тюшер заявив, що шість гелікоптерів були мобілізовані для зусиль, які триватимуть до 19 серпня.

За його словами, гелікоптери можуть скинути в резервуари загалом близько 400 000 тонн води, причому 1,5 тонни доставлятимуть кожний виліт.

Операцію також проводили під час посухи 2015 та 2018 років.

"З глобальним потеплінням існує ймовірність того, що в майбутньому такі місії будуть частішими", — сказав він.

Як повідомлялося, тижні спеки та нестача опадів цього літа призвели до виснаження рівня води в річці Рейні, торгової артерії Німеччини, що призвело до затримок у доставці та збільшення транспортних витрат більш ніж уп'ятеро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.