Норвегія направить військових на захист енергетичних об'єктів через пошкодження "Північних потоків"

Середа, 28 вересня 2022, 18:24

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре в середу заявив, що у зв’язку з пошкодженням російських газогонів у Балтійському морі норвезькі військові будуть направлені на захист нафтових і газових вишок країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на VG.

Росія скликає Радбез ООН через витоки на "Північних потоках"

"Військові будуть більше присутніми на норвезьких нафтових і газових установках", – сказав Стьоре на пресконференції, уточнивши, що військово-морські сили займатимуться захистом офшорної інфраструктури, тоді як поліція посилить охорону об’єктів на землі.

Норвезький прем’єр додав, що у вересні була зафіксована "аномальна" активість безпілотників у Балтійському морі. Водночас, за словами Стьоре, конкретних загроз для Норвегії наразі зафіксовано не було.

Як відомо, на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" сталися витоки газу. Припускають, що це могло трапитись через підрив трубопроводів.

У Німеччині підозрюють, що витоки газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" через Балтійське море є наслідком умисних дійДанія і Швеція також припускають, що може йтися про диверсію.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель зауважив, що інциденти на газопроводах не могли бути випадковістю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: