Глава МЗС Польщі: причетність Росії до пошкодження трубопроводів стає все більш правдоподібною

Четвер, 29 вересня 2022, 12:24

Міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау заявив, що стає дедалі ймовірнішою причетність Росії до пошкодження трубопроводів "Північний потік".

Про це він сказав в інтерв'ю "Польському радіо", повідомляє "Європейська правда".

Рау сказав, що причину витоків "встановлюють слідчі".

"Однак, якщо проаналізувати ситуацію з енергетичною безпекою в регіоні Балтійського моря, гіпотеза про те, що за витоками стоять російські служби, здається дедалі більш правдоподібною", - сказав дипломат.

За його словами, Росія могла пошкодити трубопроводи, "щоб поглибити європейські розбіжності з приводу того, як забезпечити енергетичну безпеку".

Міністр додав, що Кремль "можливо, намагається залякати Європу", показуючи, що "енергетична безпека Європи не гарантована, тому що якщо трубопроводи "Північного потоку" можуть бути пошкоджені, те ж саме може статися і з трубопроводом Baltic Pipe".

Польща та Данія цього тижня відкрили новий газопровід під назвою Baltic Pipe, який стане новим каналом для норвезького газу в Європу.

Раніше у Німеччині заявили про підозри, що витоки газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" через Балтійське море є наслідком умисних дій

Водночас РФ почала розслідувати інциденти як "акт міжнародного тероризму".

Дивіться більше у відеоблозі "ЄП" про газовий план Путіна з шантажу друзів України у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.