Зеленський розраховує на співпрацю з Джонсоном "у його новому статусі"

Понеділок, 5 вересня 2022, 17:54

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою уряду Великої Британії Борисом Джонсоном в останній день його перебування на цій посаді.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський написав у Twitter.

"Провів підсумкову розмову з Борисом Джонсоном на його нинішній посаді. Від імені всього українського народу подякував за особисту сміливість, принциповість і визначний внесок у протидію агресії РФ. З нетерпінням чекаю на співпрацю з великим другом України у новому статусі", – йдеться в дописі.

Канцелярія британського прем’єра поки не повідомляла про дзвінок Зеленського і Джонсона.

Напередодні в колонці для британського таблоїда The Mail on Sunday Зеленський написав, що розраховує, що новий прем’єр Британії збереже "спадок" Бориса Джонсона у боротьбі з "російським варварством".

Дивіться також: Борис Джонсон та Україна: найяскравіші кадри прем'єра Британії, що йде у відставку.

Нагадаємо, вдень 5 вересня стали відомі результати голосування за нового лідера консерваторів - міністерка закордонних справ Ліз Трасс у фінальному турі виборів перемогла колишнього міністра фінансів Ріші Сунака. Вона набрала 81 326 тисяч голосів членів партії, а Сунак - 60 399 голосів. Трасс замінить на посаді Бориса Джонсона, який оголосив про відставку в липні.

Джонсон офіційно продовжуватиме виконувати обов’язки глави уряду до вівторка, 6 вересня, коли на прийнятті в королеви Єлизавети II в маєтку Балморал у Шотландії він подасть у відставку. Тоді ж нова лідерка Консервативної партії на зустрічі з королевою офіційно отримає запрошення для формування нового складу уряду.

Під час передвиборчої кампанії Трасс пообіцяла бути "найбільшим другом" України за прикладом Бориса Джонсона, якщо переможе на виборах за посаду лідера консерваторів.

Більше про Ліз Трасс читайте тут: Залізна леді 2.0: що змінить обрання Ліз Трасс прем’єр-міністром Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: